030 677 60 64 info@kodeboerderij.nl

peutergroep

De Boerderij

De peutergroep: kinderopvang van 2-4 jaar

Peutergroepen voor hele of halve dagen

We hebben 5 peutergroepen voor de kinderen tussen 2 en 4 jaar. Elke groep heeft ruimte voor 16 kinderen in een vaste groepsindeling, onder leiding van twee vaste, ervaren pedagogisch medewerkers. Deze groep volgt op de babygroep.

Naast kinderopvang voor hele dagen hebben we 2 peutergroepen voor halve dagen. Dit is ideaal voor ouders die hun kind een ochtend in de week gezellig willen laten spelen, leren en ontdekken in een veilige omgeving.

Spelenderwijs zelfstandig

‘Zelf doen’ is een veelgehoorde peuter-uitspraak. Bij De Boerderij krijgen ze daar volop ruimte voor. Speelgoed pakken en weer opruimen, zelf handen wassen, samen de tafel dekken en je eigen brood smeren. Je ziet hun zelfvertrouwen groeien. Tegelijk werken we veel met kleine rituelen, zoals vaste eettijden en altijd een liedje als we wat gaan drinken. Dat zorgt voor herkenbare momenten en geeft kinderen grip op hun dag.

Peutergroep

Lekker buitenspelen en de natuur ontdekken

Als het maar even kan gaan we lekker naar buiten. Ravotten in het gras, fietsen, verstoppen in de holletjes, van de glijbaan roetsjen, er valt genoeg te beleven. Bij warm weer zetten we de sproeier aan voor een middag vol waterpret. En eten doen we dan gezellig aan de picknicktafels. Maar ook binnen zijn we veel bezig met de natuur. Bijvoorbeeld door te knutselen met natuurlijke materialen als boomblaadjes en zand, bloemen te ruiken en de boomschors te voelen.

Pedagogische visie

Ons pedagogisch beleid is geïnspireerd door de visies van Emmi Pikler en Reggio Emilia. De peuters krijgen bij ons veel mogelijkheid om te leren en zelf te ontdekken. We stimuleren hun fantasie en creativiteit, en bieden geregeld nieuwe activiteiten aan. Ook fysiek contact vinden we belangrijk. Een knuffel of even samen stoeien geeft kinderen troost en geborgenheid. Medewerkers zitten bijvoorbeeld veel op de grond zodat zij altijd benaderbaar zijn.

Peutergroep

Inschrijven

Je kind inschrijven op Kinderopvang De Boerderij?

Heb je interesse om je kind(eren) bij ons in te schrijven? Je bent van harte welkom. Alle informatie over aanmelden vind je hier. Heb je andere vragen en vind je het antwoord niet op deze website, neem dan gerust contact met ons op.

Baby groepen

BSO groepen

Peuter groepen

jaar actief

Contact

Locatie: Enghlaan 6A, 3543 BD Utrecht

Telefoon: 030 – 677 60 64

Email:  info@kodeboerderij.nl