030 677 60 64 info@kodeboerderij.nl

Babygroep

De Boerderij

De babygroep: kinderopvang van 0-2 jaar

Horizontale groep voor baby en dreumes

We hebben 2 baby-dreumesgroepen voor de allerkleinsten tussen 3 maanden en 2 jaar. Zij hebben een eigen gebouw, met een babyvriendelijke inrichting en rustige sfeer. De groepen hebben maximaal 14 kinderen in een vaste groepsindeling en worden geleid door vaste, ervaren pedagogisch medewerkers. Dit zorgt voor vertrouwen en geborgenheid.

Genieten in de groep

Onze pedagogisch medewerkers zorgen dat ieder kind zich prettig voelt en vrijuit kan ontwikkelen. Ze reageren sensitief op gedrag wat kinderen laten zien, en zijn altijd beschikbaar en benaderbaar. Bijvoorbeeld door veel op de grond te zitten om te spelen en knuffelen. Kinderen kunnen dan zelf het contact opzoeken. Eten doen we gezamenlijk met lekker vers fruit, brood of yoghurt. Zo wordt de maaltijd een gezellig moment waarop de hele groep samenkomt. Baby’s krijgen kunstvoeding of borstvoeding en later fruithapjes, altijd in overleg. Ouders krijgen een uitgebreid dagverslag na elk bezoek, zodat je precies weet wat je kindje allemaal heeft beleefd.

Genieten van de natuur

We hebben een groot buitenterrein waar we graag gebruik van maken. In de babyweide kunnen de baby’s rustig liggen in de schaduw, terwijl de grotere kindjes verderop kunnen rennen en spelen. Bouwen in de zandbak, de berg opklimmen en weer naar beneden glijden of lekker rondrennen, er is buiten altijd wat te doen. De natuur is bij ons een grote inspiratiebron. We voelen hoe de wind waait, stampen in de plassen,  bekijken de gevallen herfstblaadjes en zoeken wormen na de regen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen alles over de natuur om ons heen.

Babygroep

Buitenbedden

Voor de baby-dreumesgroepen maken we veel gebruik van buitenbedden. Door de frisse lucht en het rustige omgevingsgeluid slapen de kindjes vaak beter. Onze pedagogisch medewerkers hebben veel ervaring met buiten slapen, en weten precies hoe ze de kinderen comfortabel en veilig moeten aankleden bij koud weer. Slaapt een kindje liever binnen, dan kan dat natuurlijk ook. 

Pedagogische visie

Ons pedagogisch beleid is geïnspireerd door de visies van Emmi Pikler en Reggio Emilia. We vinden het belangrijk om kinderen veel ruimte voor groei en zelfstandigheid te bieden, zodat zij de wereld en hun vaardigheden op eigen tempo kunnen ontdekken. Dat doen we bijvoorbeeld door baby’s pas in een stoeltje te zetten wanneer ze zelf kunnen zitten. Ook hebben we veel aandacht voor fysiek en emotioneel contact tussen kind en medewerker. En we werken veel met sensomotorische en zintuiglijke activiteiten.

Babygroep

Inschrijven

Je baby inschrijven op Kinderopvang De Boerderij?

Heb je interesse om je baby bij ons in te schrijven? Je bent van harte welkom. Alle informatie over aanmelden vind je hier. Heb je andere vragen en vind je het antwoord niet op deze website, neem dan gerust contact met ons op.

Baby groepen

BSO groepen

Peuter groepen

jaar actief

Contact

Locatie: Enghlaan 6A, 3543 BD Utrecht

Telefoon: 030 – 677 60 64

Email:  info@kodeboerderij.nl